Käytiin aamulla Pöksyn kanssa töpsyttelemässähöpsyttelemässä kaksin lenkki. Aurinko paistoi ja linnut lauloi. Samalla reissulla tuotiin naapurin piski takas kotiin. Ilmeisesti nätintytön haju leijali nokkaan ja se halusi lähtee meidän mukaan ilman riitelyitä. Tosin mä olen sitä niin paljon komennellut, että se saattoi lähtee kyllä siksikin. Narun sai helposti kaulaan, kun tunki nokkaansa Pöksyn persiisiin. Siinä ei tullut mieleen, että vielä vois lähtee laukkomaan.

Sakettia en ottanut aamulla mukaan. Se kulkee nokka kiinni persiissä ja aamun ratoksi en jaksanut sitä rueta komentelemaan. Tein Sakelle lyhyen makkarajäljen parkkipaikan kulmille, mutta ei se oikein huuruisilla aivoilla onnistunut. Lähti hyvin, mutta 3 metrin päässä jo loppui kiinnostus ja kaikki yritys. Eksyi sitten suoralta jäljeltä, jonka kyllä osasi heti ekalla yrittämällä miettimättä... Ei se tällä hetkellä osaa enää mitään muuta kuin barrikadilla vinkua ja häipyä siitä muutaman karjaisun jälkeen (menee maahan). Siinä ei tarvii päivystää, kun on telkkarin edessä (=suurin haitta :D) Muutenkin vois koittaa rauhottua.

Iltapäivällä pakotin Sakenkin lenkille ja käytiin pitkällä kävelyllä. Sakkekin käveli reippaasti, kun morsian paahtoi edellä. Aurinko paistoi ja linnut lauloi. Kerrankin oli kivaa yhteisellä lenkillä. Ei tullut vastaan yhtään koirankusettajaa, joka olis työntänyt elukoitaan nokan eteen. No itku pitkästä ilosta.

Tultiin viimesen metikön läpi, eiköhän sieltä ampaise naapurin ikäloppu sekarotuinen narttu hirveellä rähinällä. Ei se kummastakaan kiinni ottanut, kun vissiin säikähti mua sen verran pahasti. Omistaja lontosti hitaasti perässä hakemaan piskiään ja kehtasi vielä valittaa, kun en ottanut sitä kiinni. Ei meinannut huumorintaju riittää, kun kysäisin, että neljännelläkö kädellä? Kaksi menee omien pitämiseen ja kolmas tuon pitämiseen kauempana. Se on kuulemma nyt vähän äkäinen, kun on juoksu. Järki hoi, pitää irti juoksuista ikäloppua narttua, joka on hyvinkin riistan perään. Se elukka oli 11, kun mä tähän muutin eli täytyy sen sitten 13 olla nykyään. Siitähän hyvä tulee, kun se karkaa ja tulee tiineenä takaisin.