Sakke on kyllä hyvä kaveri ostoksilla, mutta ei ymmärrä valittaa tuhlamisesta! Miten koira opetetaan ilmaisemaan, että nyt alkaa tilin saldo olla nollassa tai tuota et oikeasti tarvitse? Pitääkö käyttää rullailmaisua vai riittääkö haukku?

Valitettavasti jouduttiin tänään hengailemaan kaupungilla melkein 7 tuntia. Mutsi on loukannut selkänsä ja äityi yöllä sellaseen kipuun, että aamulla piti soittaa lanssi hakemaan. Ei pystynyt enää liikkumaan, eikä makaamaan. Lanssia soittaessa sovittiin, että otan Saken mukaan ja tullaan perästä kaupunkiin hoitamaan asioita ja otetaan se kyytiin, kun kipupiikit on annettu. Pöksyn meni ukille hoitoon.Soitin sille, että otatko ja se oli 3 minsan päästä pihassa koiraa hakemassa.

Me käytiin kävelykadulla ja päästiin oikein hyvin ohi kaikista metrilakun myyjistä! Kenkäkaupan kohdalla oli pakko kysyä, onko niillä Crockseja. No olihan niillä, mutta mulla oli koira mukana. No koira ei ollut mikään ongelma, tuo sisälle vaan! Ei täällä myydä elintarvikkeita! Aikasemmin oli puhetta mutsin kanssa, että ostan samalla sillekin, mutta numeroo isommat. Värivalikoimassa oli vaan 2, jotka mutsille sopii. Saketille näytin molempia ja kysyin, mistä mummi tykkää ja Sakke tökkäs sinisiä. Mummia odottaa nyt sitten siniset kengät.

Sitten me mentiin H&M:ään. Siellä oli vaan rumia ryysyjä ja lähdettiin aika nopeesti pois. Kootkin oli vaan ihmisen puolikkaille. Hiukomaan alkoi, joten kurvattiin Mantan Grillille retkeilemään. Mä tilasin itelleni kalahampparin kuten aina ja pyysin kylmän makkaran koiralle. Tyttö kysyi, että kelpaako koiralle eilinen makkara jääkaapista, jos sen ja makkaran kaverikin saa ilmaiseksi. Kyllähän koiralle kelpas, mutta sitä kaveria me ei otettu. Ei nyt puolta pakettia pieneen koiraan kuitenkaan.

Melko tylsäksi alkoi aika käydä, joten lähdettiin etsimään Onnelan koirapuistoa. Entisellä asuntomarkkina-alueella oli myös vierailijoille parkkipaikkoja ja kävelemällä se puisto löydettiinkin. Ilmeisesti sitä ei käytä kukaan, kun oli harvinaisen siisti ja tyhjä. Sakke nuuski siellä puskia, mutta ei siellä kaksin kauheen kivaa ollut. Olis pitänyt ottaa Pöksy mukaan, niin oisivat siellä keskenään voineet riekkua.

Seuraavaksi kurvattiin Prismaan ostamaan ruokaa. Parkkihalli on maailman paras keksintö ihmisille, joiden autoihin jää koiria. Siellä on niin kylmä, ettei voi normaali lemmikkikoira paahtua aurinkoon, ainakaan 12 asteen helteessä (missään muuallakaan). Oli niin reipas shoppailija, että sorruin ostamaan tukkupaketin DentaStickejä, vaikka jo vannoin, ettei mun huushollissa niitä syödä. Nyt niitä onkin sitten 28 kpl, voihan ne katkoa ja antaa koirille sitten kun ruoka on syöty. Hyvä selitellä itelle, että kyllähän pienelle pojalle pitää vähän dentastikkiä antaa hienon agi- tai toko-treenin jälkeen. Kyllähän se motivaatiota nostaa, mutta kokonaisen tikun jälkeen ei taas tarvii syödä viikkoon. Nehän on aika pehmeitä ja helppo pilkkoa.

Sit me kurvattiin K-rautaan ostamaan agi-keppejä. Iskän kaveri teki jo ruostumattomasta raudasta pidikkeet (kuva tulee joskus), mutta putket puuttui. Sieltä löytyi 20millistä sähköputkea, mutta niiden poikki sahaaminen oli 15 minsan urakka ennen sahan käteen ottamista. Kun ei saa mitään palvelua niin ei saa. Ei auta, että juoksee osastolla myyjän perässä, kun se perkele juoksee karkuun. No sisustusosastolla on vuoronumerot käytössä. Fiksumpi juoksee putkineen sinne ja ottaa lapun. Pakko palvella, ehkä sieltä soitetaan jollekin osastolle ja pakotetaan se tyyppi palvelemaan.

Sitten tuli meidän vuoro ja mä sanoin sille kuivakalle tätille, että näistä sähköputkista sais täydelliset agi-kepit, mutta nää pitäis saada keskeltä kahtia. No se täti sanoi, että käydääs sahaamassa ne tuolla rimaosastolla ja kyseli kovasti, miten ne saa pystyyn. No kerroin sille, että iskän kaveri teki meille telineet, joihin tökkiä kepit. Se jopa tajus, mistä on kyse!!! Piirsin sille kuvan keltaseen liimalappuun pidikkeestä ja printteri lauloi meille 50% alennuksella noi putket. Uskottavuus kyllä meni, kun kysyi "miten sä saat ne irtonaiset pidikkeet suoraan linjaan 60 cm välein?" No mä käytän tätä rullamittaa. "No saahan siitä sen mitan, mutta mistä sä tiedät, että ne on linjassa?" No siitä, että se rullamitta ei oikein taivu mihinkään suuntaan, se on suora kuten kaikki rullamitat.

Sitten me taas kurvattiin koirapuistoon toteamaan, että taas saadaan olla rauhassa. Ei Saketti yksin oikein liiku tai tee muuta kuin nuuskii maata mun vierestä. Pöksy olis laittanut vauhtia tähänkin päivään puistossa.

Käytiin vähän kävelyllä ja toisen kerran kaupassakin, kunnes Mutsi ilmoitti, että lähtekää kotiin. Ei tänään pääse.