Käännämme tänään koirien kanssa auton nokan entistä pohjoisemmaksi ja suuntaamme Kuusamoon. Ylihuomenna tullaan jo takaisin.

Tänään on ensimmäinen todella lämmin ja aurinkoinen päivä viikkoon. Mökillä ollaan oltu ja vähän esteitä hypitty. Hitusen myös sivulle tuloa harjoiteltu. Keppien pidikkeet on valmistuneet tänä aamuna. Viikonloppuna varmaan saan ne ja pitää käydä jostain rautakaupasta ostamassa jonkun sortin putkea niihin.

Itellä on kauhea flunssa. Parissa päivässä mennyt melkein pullo todella kuvottavan makuista yskänlääkettä. Ei yhtään huvittais lähtee ajamaan Kuusamoon, mutta pakko mennä kun tuli luvattua. Eikäpä sitä tiedä, onko mummolassa enää ens kesänä mitään tavattavaakaan.

Toivottavasti siellä ei ole vielä kovin kauheesti elukoita. Navetan takana olis peltoo jäljelle vaikka kuinka pitkästi. Sitä länttiä ei ole vuokrattu, eikä siellä ole viljelty mitään 30 vuoteen. Jos on mäkäräiset jo heränneet, ei sinne silloin voi mennä. Mökillä hyttysiin auttaa kaikkein parhaiten Ice Power, mutta märäkäisiin ei tehoo mikään.

Sakella on taas uusi kampaus. Ihan ite keittiösaksilla leikkasin. Kuvaa ei valitettavasti ole, kun kamerasta loppui akku. Lopputulos ei ole ihan niin karmaiseva kuin voisi kuvitella, mutta eipä sitä kauniiksikaan voi sanoa. Turvavärkki on vielä kynimättä. Asianomainen ei ollut oikein suostuvainen ja en viittinyt mummoikäistä naista sille syöttää. Täytyy ottaa joku kaveri pitämään kiinni. Hiukan hankala leikata, kun se välillä sätkii. Äkkiä tökkää sakset omasta kämmenestä läpi.