Sakke teki ensimmäisen ratansa illan treeneissä. Se ei ollut erityisen vaikea, ihan sopiva meille. Putkeen meno tuotti ensimmäisellä yrityksellä vähän vaikeuksia. Sen jälkeen sujui ihan hyvin. Reippaasti pieni koira pinkoi, vaikkei noin pitkää rataa olla koskaan tehty. Hienosti jaksoi juosta loppuun asti, vaikkei välillä palkkaa tullutkaan. Kun itse vielä hallitsisi itsensä, eikä poukkoilisi päättömästi sinne tänne.

Sunnuntaina on möllikisat, joihin ajattelin osallistua. Siellä ei ole keppejä, keinua eikä rengasta. Eihän meillä mitään muita tavoitteita ole kuin haetaan kokemusta ja otetaan ylimääräisenä treeninä. Jos edes joku tulos saadaan, voidaan olla supertyytyväisiä. Ehkei osallistuminen älyttömän hyvä idea olis yhden radan tekemisen jälkeen, mutta Sakke ei karkaa kentältä, vaikka olisikin täysin pihalla, mitä pitäisi tehdä. Eihän ilmoittautuessa tarvitse kertoa, että ollaan käyty vasta alkeiskurssi.

Minä jaksaisin kyllä treenata enemmänkin kuin 5 minuuttia kerran viikossa. Valitettavasti avoimessa ryhmässä on niin paljon koiria, että treeniaikaa jää todella vähän. Kaveri voisi meitä opettaa yksityisesti, mutta ei päästä esteisiin käsiksi. Näin vähällä harjoittelulla meille ei anneta itsenäistä treenioikeutta ja estekopin avainta.

Ensiviikolla hytistään vielä ulkona sormet kohmeessa. Sen jälkeen siirrytään kasvihuoneeseen. Ei sitäkään ole lämmitetty, mutta siellä ei tuule eikä sada.