Karkasin töistä ja käytiin jo hyvissä ajoin ennen pimeetä mellastamassa. Märkä lumi ikävästi tarttuu pöksyn turkkiin ja sekin oli lastinsa kanssa aivan naatti jo parin kymmenen minuutin jälkeen. Sakkea ei nyt juoksu niin kiinnostanut kuin muutama päivä sitten. Kyllä se Pöksyn perässä juoksi, kun Pöksy härnäsi sen peräänsä. Eihän se raukka perässä pysynyt, mutta yritti kuitenkin urheesti :D Muutaman kymmenen metrin päässä aina luovutti ja kipitti mun luo. Pöksy virtaa täynnä sinkosi perään härnäämään ja taas mentiin. Pöksy vauhdin hurmassa ja Sakke perässä. Selvästi Sakke ajoi takaa vaan sen takia, että Pöksy hyppi hänen silmilleen. Mulle on ihan sama, millä noihin kinttuihin saadaan vipinää. Pääöasia, että käyttää niitä. Sisällä ne ei rieku yhtään.

Oltiin jo lähdössä pois, kun polkua myöten vastaan tuli joku naishenkilö berninpaimenkoiran näköisen koiran kanssa. Puhdas se ei varmasti ollut, kun korvat oli niin oudot ja vähän kevytrakenteisempikin. Tämä vallaton tapaus roikkui fleksissään aivan naru tiukalla. Ei siitä oikein voinut päätellä, oliko se hyvällä vai pahalla tulossa, mutta poikkihan se narun veti ja rynni tulemaan. Paniikki tuli kahden pienen koiran kanssa, mutta onneksi Sakella on tarpeettoman pitkä hihna. Mikä lie primitiivinen reaktio oli ottaa se ylimääränen remmin osa käteen, huutaa perkelettä ja olla valmiina lyömään nahkaremmilla. Ei onneksi tullut niin lähelle, että olis tarvinnut väkivaltaan turvauta. Säikähti se elukkakin sen verran, että lähti kiireesti toiseen suuntaan.  Ei tietenkään omistajansa  luo. Kävin kattomassa koirien sisälle tuonnin jälkeen, että näkyykö niitä. Ei näkynyt. Kaippa se omansa vei mukanaan.

Tää on se mun pahin painajainen, että iso irtokoira tulee hallitsemattomasti kohti. Talvella voi ajatella, että toppavaatteet on kuitenkin päällä, eikä t-paita. Ja koittaa ottaa osuman itteensä, eikä koiraan, jolta lähtee henki kerralla purressa. Leikkisän karanneen koiran  vielä saa kiinni pannasta, mutta tollasista yhtäkkiä lähtevistä elukoista tiedä, mitä niiden päässä liikkuu.